Architectenvennootschap

Buro-Nova is gevestigd in Oostende, Frère-Orbanstraat 22. Gedurende de jaren groeide het bureau en nam het aantal gespecialiseerde opdrachten toe. Vandaag voert het bureau een ruime waaier aan opdrachten uit op vlak van architectuur, speciale renovatietechnieken aan betonstructuren, gevels, daken enz. Verder zijn er steeds een groot aantal opdrachten expertise en deskundige adviezen.

Historiek

Buro-Nova kan zich beroepen op bijna 50 jaar ervaring. Het architectenbureau wordt opgericht in 1973 door Norbert Vanheste.
In de eerste decennia wisselen architectuuropdrachten in de woningbouw af met stabiliteitsstudies, bouwopdrachten voor diverse bedrijven, ziekenhuizen en scholen en expertiseopdrachten voor verzekeringsmaatschappijen.
Begin jaren ’90 worden daar de eerste opdrachten voor betonherstelling en gevelrenovatie van appartementsgebouwen aan toegevoegd. Gaandeweg groeit deze materie tot zowat de specialiteit van het bureau.

Het architectenbureau wordt in 1993 omgevormd tot een architectenvennootschap.

In 2011 volgt de overdracht van de dagelijkse leiding van Norbert aan Katrien Vanheste als zaakvoerder en vennoot. Zij wordt bijgestaan door Geert Vancoillie, vennoot en verantwoordelijk voor de dossieropmaak en Antoon Pollet, vennoot en verantwoordelijk voor de dossiers in uitvoering. Het team kan blijven rekenen op de ervaring van Norbert.

In 2017 breidt het team deskundige experten uit met Steve Billiaert. Sinds begin 2020 is hij mede-vennoot en de drijfveer voor de expertises.

Antoon Pollet geeft in oktober 2020 de fakkel door aan Tim Wallyn. Antoon blijft medewerker voor de opvolging van dossiers in uitvoering.
Tim neemt het voortouw met betrekking tot de opvolging van de uitvoeringsdossiers.

Onder leiding van Katrien, Geert, Steve en Tim staat Buro-Nova sterk voor de toekomst.

foto kantoor foto kantoor 2 foto kantoor 3
foto visie

Expertise en kwaliteit

Buro-Nova heeft een uitstekende reputatie en know-how opgebouwd in de loop van de jaren.
Ons streefdoel is om alle bouwpartners - opdrachtgevers, aannemers en andere partijen - steeds juist en duidelijk te informeren en te begeleiden.
Onze degelijke administratieve en bouwtechnische kennis en dienstverlening vormen hiervoor de basis, aangevuld met een correcte en “to the point” opvolging bij uitvoering van de opdrachten.

Ons team doelt op kwaliteitsvolle, duurzame uitvoeringen. Er wordt gezocht naar een evenwicht tussen vormgeving, regelgeving en verwachtingen van de opdrachtgever. We besteden hierbij ruime aandacht aan kwalitatief materiaalgebruik en een verzorgde architecturale en bouwtechnische detaillering.

De bouwwereld is voortdurend in ontwikkeling. Ons team, ieder vanuit zijn of haar ervaringen, evolueert mee met wijzigingen op vlak van bouwtechnieken, normen en regelgeving door continue informatieverwerking en bijscholing.

Buro-Nova kijkt ernaar uit om zijn opdrachtgevers van dienst te zijn, met kwalitatieve dossiers en ontwerpen en een toegewijde begeleiding van de realisaties in een samenwerking, gebouwd op vertrouwen, transparantie en kwaliteit.

foto visie
foto visie

Brede kennis onder één dak

Het team Buro-Nova omvat 12 vaste medewerkers. Verder zijn er diverse losse medewerkers. Ieder heeft zijn specifieke kwaliteiten. Met allemaal een ander karakter, uiteenlopende interesses en verschillende disciplines vullen we elkaar volledig aan. Onze opdrachtgevers krijgen zo een breed netwerk aangeboden.

Vennoten

Katrien Vanheste
Katrien Vanheste
Geert Vancoillie
Geert Vancoillie
Steve Billiaert
Steve Billiaert
Tim Wallyn
Tim Wallyn

Back-office

Sandra Verheyde
Sandra Verheyde
Vicky Deschacht
Vicky Deschacht

Medewerkers

Norbert Vanheste
Norbert Vanheste
Antoon Pollet
Antoon Pollet
Stephanie Saelen
Stephanie Saelen
Gert Taverne
Gert Taverne
Philip Zwartjes
Philip Zwartjes
Maarten Vanhoorne
Maarten Vanhoorne